تبیین مدیریت دانش دبیران مقطع متوسطه بر اساس مولفه‏های اعتماد سازمانی با استفاده از مدل معادلات ساختاری

thesis
abstract

مدیریت دانش برای داشتن مدارس پویا بسیار مهم است. اعتماد اغلب به عنوان یک عامل مهم برای ایجاد مدیریت دانش مطرح شده است. این پژوهش ضمن واکاوی مفاهیم مدیریت دانش و اعتماد سازمانی معلمان در مدارس متوسطه، با هدف بررسی رابطه علّی بین ابعاد اعتماد سازمانی و مدیریت دانش معلمان مقطع متوسطه انجام گرفته است. روش پژوهش علّی همبستگی و جامعه آماری آن کلیه دبیران مقطع متوسطه استان خراسان رضوی (شهر گناباد) در سال تحصیلی 92 - 1391 بوده‏اند. روش نمونه‏گیری طبقه‏ای تصادفی بوده است که 340 نفر انتخاب و در بین آنها پرسشنامه‏های اعتماد سازمانی باسوتی و دگادی و مدیریت دانش پلات توزیع گردید. روایی صوری و محتوایی و پایایی پرسش‏نامه‏ها به دقت بررسی و مورد تأیید قرار گرفته اند. داده ها با استفاده از spss و لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه‏مداری مولفه‏های پژوهش و از مدل معادلات ساختاری برای تأیید یا عدم تأیید رابطه علی بین متغیرها استفاده شده‏است. یافته‏های تحقیق ضمن تصدیق کارهای تجربی گذشته، چشم‏انداز جدیدی برای تحقیق در مورد مدیریت دانش در مدارس فراهم آورد. یافته‏ها نشان داد که وضعیت مدیریت دانش و اعتماد سازمانی در سطح مطلوبی قرار دارد، اما مهمترین نتیجه این تحقیق اثبات روابط علّی مستقیم، معنادار و قویی است که بین ابعاد اعتماد سازمانی و مولفه‏های مدیریت دانش وجود دارد. بررسی‏های به عمل آمده نشان داد که اعتماد به همکاران اثرگذارترین متغیر بر مدیریت دانش است. مدل علّی طراحی شده در پژوهش بر اساس الگوی معادلات ساختاری برازش گردید. شاخص نیکوئی برازش 98/0gfi= و شاخص تصحیح یافته آن 95/0agfi= و ریشه میانگین مجذور باقی مانده‏ها در مدل 061/0 rmsea= بود. بنابر این مدل دارای برازش بسیار خوبی بوده است.

First 15 pages

Signup for downloading 15 first pages

Already have an account?login

similar resources

بررسی تأثیر مدیریت استعداد بر خلاقیت سازمان با نقش میانجی اعتماد سازمانی (مورد مطالعه: دبیران مقطع متوسطه شهرستان تربت حیدریه)

زمینه: خلاقیت و نوآوری مفهومی است جامع و کلی که افزایش آن به عنوان یک ضرورت، جهت ارتقای سطح زندگی، رفاه بیشتر، آرامش و آسایش انسان ها، همواره مدنظر دست اندرکاران اقتصاد و دولتمردان بوده است. خلاقیت برای بقاء هر سازمانی لازم است. در طی زمان سازمان های غیر خلاق از صحنه محو می‌شوند و اگرچه چنین سازمانی ممکن است در عملیاتی یا در مقطعی از عمر خود موفق باشد ولی سرانجام مجبور به تعطیل یا تغییر سیستم م...

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


document type: thesis

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه بیرجند - دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023